Agilitytreningshelg

Rett etter konkurransen på lørdag dro vi til Fanny & Thomas . På søndagen var det tidlig opp for å trene masse agility. Vi startet med denne banen:

Vi gikk først hvite nummere, startet med Lassie, og forsøkte først å stå helt oppe ved 4 og bytte arm to ganger. Han ble veldig overrasket av det, så fungerte bedre å stå ved 3ern og så et framforbytte mellom 3 og 4. Oppe ved 4ern tok jeg et push through framforbytte (hvordan oversetter man det til norsk, tilbake framforbytte, dytte framforbytte? 😛 ), og så TA-arm mellom 4 og 5. Og så serpentin 9-10-11. For å rekke fram til det måtte jeg la Lassie jobbe selvstendig opp til 8.

Så var det Fenris sin tur. Å fokusere på hindrene når jeg er så langt unna kunne han ikke, men opp til 8 gikk det bra. Her snudde han seg først feil vei, og slet med å ta hinderet når jeg ikke fulgte han helt opp. Men ellers var han veldig flink og fokusert 🙂

Så gikk vi de svarte nummerne, og skulle kun bakbytte. Satte Lassie skjevt i starten så de fikk en rett linje til 2, og sto oppe ved 4. Så ble det bakbytte ved 11, 13 og 14. Jeg holder meg ikke på riktig linje når jeg bakbytter, og Lassie som er vant til at jeg gjør noe annet når jeg bakbytter skjønte ingenting når jeg gjorde det riktig heller. Fenris derimot leste bakbyttene bra, men han slet med å ta 270 graders svingene uten å løpe innimellom hindrene, spesielt svingen fra 5 til 6.

Så jobbet vi med ett hinder. Lassie fikk trene litt på å se på hinderet, mens med Fenris trente jeg på å sende rundt. Det må prioriteres fremover, da tror jeg at han skjønner 270 svinger lettere også.

Etter lunsj trente vi på framforbytter i dobbeltboks, og nesedytter. Det var veldig oppmuntrende å høre at Fenris sine nesedytter ikke er så håpløse som jeg har trodd. Tror cluet er å trene ute, og ha masse lekepauser!

Det jeg har lært i helgen er:

– Dytteframforbytter skal tas tett oppi hinderet hunden hopper

– Når man trer innimellom hinder kan man rygge et skritt istedet for å stå stille

– Man kan bytte på en rett strekning etter en tunnel hvis man bytter mens hunden er midt inni tunnelen.

– Hvis man ikke sier noe mens hunden er i en rett tunnel skal den rett fram etterpå

– Skjønte endelig hva å være på den diagonale linjen når man bakbytter betyr. Det er selvsagt de samme linjene som når man bytter foran. Må legge ut et tau for å trene på dette.

– Man bytter ikke arm når man dytter ut fra andre hindere enn hopp,hjul og lengde.

– Å krysse foran nærmest mulig neste hinder betyr så nærme man rekker, ikke så nærme man kan komme uten å rive ned hinderet 😛

– Alltid bruk TA arm hvis et hinder ligger på linjen til hunden, selv om det er et stykke unna.

Én kommentar

  1. Tack för en fin söndag! Välkommen tillbaka för träning 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: